Vad händer med våra barn och ungdomar?

vårdnadstvist Mälardalen
Det är ett ganska allmänt känt fenomen att många barn och ungdomar mår ganska dåligt. Hur kommer det sig? Borde inte våra barn och ungdomar må bra? De har ju alltid mat för dagen. Många barn och ungdomar får ju också det mesta som de pekar på; mobiler, datorer, de kläder som de önskar. De kan få resa iväg på semestrar, fira jul, ha kompisar och allmänt ha roligt. Ändå mår de inte bra.

Familjerna kanske inte mår bra

Det kan ju finnas familjer som inte mår bra. Om det är så att ett barn eller en ungdom bor med en familj där föräldrarna grälar, är osams, är arga, besvikna eller bittra på varandra så är det ju inte så konstigt om de barnen och ungdomarna mår dåligt. Ännu sämre kanske det är med barn och ungdomar som befinner sig mitt i en vårdnadstvist är det ännu värre. En vårdnadstvist innebär att föräldrarna inte kan komma överens och att föräldrarna inte kan samarbeta om vårdnaden, boendet och umgänget med den andra föräldern. Det allra vanligaste är ju att föräldrar som har separerat ändå kan samarbeta. Även om den andra föräldern till exempel har varit otrogen. Men vi vet att det blir så mycket värre med samarbetet om den ena föräldern är våldsam mot den andra föräldern, hotar att döda den, trakasserar den och vill den andra illa. Hur ska man kunna samarbeta med någon som hela tiden vill döda en? Det går ju inte.

Miljöhoten gör att barn inte mår bra

Om det finns barn som likt Greta Thunberg är orolig för miljön kan det leda till att barn inte mår bra. Hon var ju riktigt deprimerad innan hon engagerade sig för miljön. Men så snart som hon började engagera sig för miljön så började hon må bättre. Och det kan vara en rekommendation för alla barn och unga som mår dåligt pga av att de känner att miljön är hotad pga av klimatomställning. Engagerade ungdomar mår allmänt sett bättre än de som inte engagerar sig. Sedan måste barnen och ungdomarna få en bra balans mellan engagemang och lek och skoj. Men ett engagemang är alltid bra – fram för fler engagerade barn och ungdomar!

Skolan som en jobbig plats

En sista sak som kan göra så att barnen och ungdomarna mår dåligt kan vara att skolan inte är någon bra plats för dem att vistas på. Och det kan vara riktigt illa, då alla barn och ungdomar måste gå i skolan. De kan inte välja att inte gå dit. Om det är så att skolan är allt för stojig, att flera elever pratar för mycket, är vilda under lektionerna och stör andra elever då kan det bli svårt för de andra eleverna att trivas där. Är det några elever som faktiskt vill kunna koncentrera sig och som vill lära sig, men blir störda av några vilda elever så är det inte bra alls. Det viktigaste är att rektor och lärare kan göra något åt de vilda barnen. Eller att föräldrarna hittar en ny skola för barnen så att de kan må bra igen.

5 Comments

  1. I like what you guys are up also. Such smart work and reporting! Carry on the excellent works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my web site 🙂

Comments are closed