Hur är det att bo i BRF i Norrköping?

fastighetsförsäkringsförmedling BRF

Bor du i en bostadsrätt? Då kanske du följer med priserna som både går upp och ner under kommande året. Så tror i alla fall SBAB. Vad de spår är att först går priserna upp och sedan någon gång under 2022, lär de gå ner. Detta har ekonomerna länge väntat på; då de menar att priserna på många bostadsrätter är en bubbla som snart kommer att spricka. Mellan åren 2022-2024 lär priserna falla med cirka 6 %, om nu SBAB får rätt.
Så är det läge att sälja eller bo kvar? Ja det beror ju på vad man har tänkt göra efter en försäljning. Om man vill flytta in i något större bör man kanske sälja nu innan priset sjunker. Men har man inte behov av någon förändring av boytan, ja då är nog det bästa att sitta lugnt i båten.

Hur ser priserna ut i Norrköping?

En först sökning på vad en bostad i Norrköping kan kosta, visar att priset ligger på ungefär 28 000 kronor per kvadratmeter, vilket är nästan hälften vad det kostar i medeltal i resten av Sverige. Dyrast är det i Stockholm, där snittpriset ligger på 47 000 kronor per kvadratmeter. När priserna är så höga, är det bäst att ta hand om sin bostadsrätt, se till så att den är fin, renoverad och städad, eftersom man en vacker dag vill kunna sälja den och förhoppningsvis få tillbaka de pengar som man en gång har lagt ner på den, när man köpte den själv.

På samma sätt gäller det även resten av fastigheten; att man som ägare i en bostadsrätt behöver ta ett ansvar för hela fastigheten. Oftast gör man ju det genom att välja en styrelse som tar hand om allt som gäller skötsel och förvaltning av fastigheten. Det innebär att styrelsen har hand om städning, skottning, trädgårdsskötsel och förvaltning av fastigheten. Skulle det ske någon skada på fastigheten så är det styrelsen som måste ta hand om det. Det skulle bli lite jobbigt om man som styrelse inte hade vidtagit säkerhet för ifall att något hände en fastighet, som t.ex. att inte teckna en fastighetsförsäkring för fastigheten. Om man inte gjorde det skulle ju alla bli betalningsskyldiga ifall det skulle bli nödvändigt med en renovering eller sanering. Av den anledning borde bostadsrättsföreningen teckna en “hemförsäkring”, som gäller hela fastigheten. Nu finns det ju ingen hemförsäkring för en hel bostadsrättsförening, däremot finns det fastighetsförsäkringar som ska täcka alla eventualiteter som kan hända i en fastighet.

Det finns mäklare som gör jobbet åt BRF:er

Det finns mäklare även för fastighetsförsäkringar. Det är en tjänst som en mäklare erbjuder till BRF:er. Det låter verkligen som en otrolig tjänst! Dessutom kostar det tydligen inte mer än när man själv tecknar en fastighetsförsäkring. Och dessutom får man hjälpa vid skadeanmälan, vid olika frågor eller oklarheter angående ens fastighetsförsäkring som gäller. Läs mer här om hur förmedling av fastighetsförsäkringar fungerar.

21 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.