Behöver du få tag i hantverkare?

takläggning stockholm

Ska du renovera taket på din villa, radhus eller ska du bygga nytt tak? Då kanske du  söker efter duktiga hantverkare som är bra på takarbeten. Om du ska anlita hantverkare är det bäst att alltid kontrollera omdömen av hantverkarna innan du bestämmer dig för om du ska boka dem eller ej. Om du inte har någon du redan vill anlita förstås.

Tänk på säkerheten för takläggarna

Det är väldigt viktigt att tänka på säkerheten för de hantverkare som du tänker anlita. Som fastighetsägare, och uppdragsgivare är det ditt ansvar att se till att de takläggare som du anlitar kan arbeta på ett säkert sätt.

Detta bör du tänka på för att vara säker när de arbetar på tak:

  • säkerhetssele med rep som de fäster på ett säkert ankarfäste på taket
  • säkra byggställningar när de ska arbeta på taket
  • använda hjälm också.

En hjälm är en billig livförsäkring och den bör de ha varje gång som de är uppe på taket, eller vistas högre än 2 meter ovanför markytan.

Ska de montera bort taksteg, takstege, skorstensstege, snörasskydd och ankarfästen på taket är en byggställning desto viktigare. Då kan de behöva ställningen för att kunna lägga ifrån sig allt material. Det är ingen bra idé att slänga ner sakerna från taket.

Så om du inte äger någon byggställning, går det bra att hyra en byggställning. De flesta i Stockholmstrakten som hyr ut byggställningar kommer ut med den och kan till och med montera den så att de vet att den säkert är monterad på rätt sätt.