Att vara arbetslös

bokslut

Är du arbetslös, eller mellan 2 jobb, som det så trevligt låter? Det finns ju många orsaker till att man är arbetslös, kanske man själv väljer att gå från sitt tidigare jobb. Om man inte trivs på jobbet, kan det vara lite väl tufft att fortsätta där, men om du kan arbeta med något som du gillar så kanske man trivs mycket bättre. Många som är arbetslösa, eller mellan 2 jobb, får ibland rådet att starta eget företag. Och det är ingen dum idé. Genom att starta sitt eget företag, visar man på att man är driftig och vågar ta egna initiativ. Och att vara driftig och våga ta egna initiativ brukar vara egenskaper som de allra flesta arbetsgivare uppskattar. Så medan du är mellan 2 jobb, kan man alltid fila på sitt CV, så att fler arbetsgivare vill anställa en, eller så kanske man trivs så bra att ha eget företag att man fortsätter så.

De mindre roliga arbetsuppgifterna

Även om det finns frihet att vara sin egen så finns det några mindre roliga arbetsuppgifter som man är tvungen att göra. I mindre företag är det ofta så att en och samma personer, det vill säga du, som blir tvungen att utgöra allt arbete själv. Det innebär att om du gillar att snickra, bygga hus, väva, måla eller skriva så ska du göra både det arbetet och dessutom sköta om din egen bokföring, bokslut, redovisning, administration, företagsekonomi och marknadsföring. Och att göra så många arbetsuppgifter på en och samma gång kan lätt bli splittrande. Det kan lätt dränera en på energi och lust + att du ska utföra allt arbete som är själva kärnverksamheten i ditt egna företag.

Be om hjälp – det är inte fel!

Om det blir för mycket så kan man behöva hjälp att göra allt det, så att man inte dräneras på energi på sådant som någon annan kan göra och som de gör bättre. Bokföring, bokslut, lönehantering och redovisning kan vara en sådana saker. Är man inte ekonom kan det till slut ta all ens tid att utföra allt det, då är det en bra idé att lägga det på någon som gör det snabbare och bättre.